V Ružomberku nespokojnosť, na jar chcú ísť vyššie v tabuľke

NETKY.SK • 5 December 2014, 17:12 • 2 min
V Ružomberku nespokojnosť, na jar chcú ísť vyššie v tabuľke

BRATISLAVA - Futbalisti MFK Ružomberok získali v doterajších 19 odohraných kolách najvyššej slovenskej súťaže 16 bodov (bilancia: 3 - 7 - 9, skóre 22:30) a iba lepším skóre pred Duklou Banská Bystrica nefigurujú na poslednej 12. priečke v tabuľke Fortuna ligy 2014/2015.

slovakia

left justify in out

"S jesennou časťou a predovšetkým s umiestnením nie sme spokojní. Vedeli sme, že robíme zásah do tímu, ale nečakali sme, že na tom budeme až tak zle. Chceli sme byť okolo ôsmeho miesta, lenže z devätnástich zápasov sme vyhrali len tri, sedemkrát sme remizovali a deväťkrát prehrali," zhodnotil jesenné účinkovanie v rozhovore pre klubový web športový a marketingový riaditeľ MFK Ružomberok Erik Kendera. 

 

Pod Čebraťom prišlo pred touto sezónou k výraznej obmene kádra: odišli viaceré opory z predchádzajúceho ročníka na čele s Tomášom Ďubekom. Absencia skúsených futbalistov sa prejavila na hre i postavení v tabuľke. Ružomberok pod vedením staronového trénera Ladislava Šimča neuspel na jeseň v ligových bojoch, ani v domácom pohári Slovnaft Cupe, v ktorom stroskotal už v augustovom 2. kole na pôde treťoligovej Kremničky (0:1). "Výkony mužstva kolísali. Boli zápasy, kde hráči príjemne prekvapili a potešili, ale aj duely, v ktorých prepadli, najmä v šesťbodovom súboji v Banskej Bystrici (1:3). Výkonom, nie však výsledkom, sme potešili v Trenčíne, kde sme trikrát viedli, ale napokon sme prehrali 3:4. V zápasoch v Dunajskej Strede (1:1), doma so Slovanom Bratislava (1:2) a v spomenutom Trenčíne sme mali na dosah deväť bodov, ale získali sme len jeden," skonštatoval na webe MFK Erik Kendera. 

 

Počas asociačného novembrového reprezentačného termínu a ligovej prestávky prišlo pod Čebraťom k výmene trénera - Ladislava Šimča vystriedal na lavičke MFK exkouč SR "21" Ivan Galád. "Chceli sme nový impulz. Vedeli sme, že hráme do konca jesene dvakrát vonku a nemáme čo stratiť. Čiastočne sa nám to podarilo, lebo v Podbrezovej sme vyhrali (2:1), aj keď treba podotknúť, že to bolo s určitou dávkou šťastia," objasnil ďalej športový a marketingový riaditeľ MFK. 

 

Predstavitelia klubu z centra Dolného Liptova si po osemnástich sezónach strávených v najvyššej futbalovej súťaži (od ročníka 1997/1998 nepretržite, pozn.) nepripúšťajú možnosť pretrhnutia tejto pozitívnej série. Počas zimy ich čaká náročná práca. "Nastane obmena v kádri, posilnenie na niektorých postoch skúsenými futbalistami. Budeme mať dve sústredenia - kondičné i herné. Naplánovaných je osem prípravných zápasov, napríklad aj s poľskou Wislou Krakov. Generálku na jarnú časť súťažného ročníka odohráme s českým Třincom. Podľa počasia sa ešte rozhodne, či ju absolvujeme doma alebo v Národnom tréningovom centre v Poprade. Na jar chceme urobiť všetko, aby sme sa vyšplhali vyššie v tabuľke a nemali starosti so záchranou," dodal Erik Kendera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies