V Ružomberku neangažujú strelca Kubusa, Čech Rosa otázny

NETKY.SK • 2 Február 2015, 18:47 • 2 min
V Ružomberku neangažujú strelca Kubusa, Čech Rosa otázny

BRATISLAVA - V slovenskom klube najvyššej súťaže MFK Ružomberok nezakotví s 13 gólmi najlepší strelec jesennej časti II. ligy skupiny Východ Lukáš Kubus, ktorý absolvoval pod Čebraťom neúspešnú skúšku.

slovakia

left justify in out

"Lukáš s nami trénoval, ale neangažujeme ho," uviedol v rozhovore pre web fortunaliga.sk asistent trénera MFK Ružomberok Ján Bíreš na margo 26-ročného útočníka FK Poprad.

 

Naopak, do mužstva na kraje obrany pribudli Martin Boszorád a arménsky zadák Gagik Dagbašjan. "Maťo je výbušný typ, správne agresívny, dominantný v osobných súbojoch a dokáže v pravý čas doplniť útočnú fázu. Hlavný tréner Ivan Galád ho veľmi dobre pozná a vzhľadom na to, že sa na skúškach ukázal v dobrom svetle, vládne s jeho službami spokojnosť. V prípade Dagbašjana ide o šikovného futbalistu. Gagik veľmi dobre ovláda loptu a má vynikajúcu finálnu prihrávku. Je to mimoriadne futbalový typ hráča, presne vyhovuje našim predstavám," vyjadril sa ďalej J. Bíreš. 

 

Hoci sa do Ružomberka vrátil jeho dlhoročný hráč Ján Maslo, v MFK uvažujú aj s ďalším posilnením stredu obrany. S tímom sa pripravuje 28-ročný český zadák Antonín Rosa. "Aj stopérsky post je nutné pred jarnou častou tohto ročníka doplniť a priniesť kvalitu. Ešte stále skúšame ´Tondu´ Rosu z FK Mladá Boleslav, ktorý by mohol priniesť skúsenosti, veď účinkoval aj v Európskej lige a v Česku odohral viac ako sto ligových zápasov. Je to ľavonohý stopér, čo je vždy žiadaný tovar. Uvidíme však, ako to v jeho prípade dopadne. Každopádne chceme, aby sme v stredu do Turecka na herné sústredenie odcestovali s kádrom, s ktorým vyrukujeme aj v jarnej časti Fortuna ligy. Verím, že v ´krajine polmesiaca´ nájdeme ideálne podmienky na ďalšu časť prípravného obdobia." 

 

Po jesennej časti a devätnástich odohraných kolách najvyššej slovenskej súťaže figuruje Ružomberok na predposlednej 11. priečke so 16 bodmi, iba lepším skóre pred poslednou v klasifikácii Duklou Banská Bystrica. "Už na začiatku sme si povedali, že sa nebudeme rozprávať o žiadnej záchrane. Tradícia ružomberského futbalu je spätá s úplne inými métami. Pracujeme s tým, že slovo záchrana sa v našej kabíne ani len nevyskytlo," vyjadril sa optimisticky asistent trénera MFK Ján Bíreš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies