V ruských oblastiach ohrozených požiarmi nie sú slovenskí občania

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:14 • 2 min
V ruských oblastiach ohrozených požiarmi nie sú slovenskí občania

V ruských oblastiach ohrozených požiarmi nie sú slovenskí občania

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo zahraničných vecí SR nemá informácie, že by sa v Rusku v oblastiach ohrozených lesnými požiarmi vyskytovali slovenskí občania. Zároveň upozorňuje, že z dôvodu vysokých teplôt v krajine naďalej pretrváva nebezpečenstvo požiarov.
      V 14 regiónoch Ruskej federácie vyhlásili úrady výnimočný stav. V oblasti západného Ruska (Voronež, Novgorod), ako aj ďalekovýchodného Kamčatského polostrova stále pokračuje boj s požiarmi.
      Rezort diplomacie zdôrazňuje, že v ohrozených oblastiach je potrebné riadiť sa pokynmi miestnych orgánov. V prípade núdze odporúča slovenským občanom kontaktovať Zastupiteľský úrad SR v Moskve, tel. č. 0079166731138, alebo Stredisko pomoci a služieb občanom MZV SR, tel. č. +421259785978.
      Lesné požiare sužujú veľkú časť západného Ruska od minulého týždňa a vyžiadali si už najmenej 28 obetí. Oheň zničil 77 miest a dedín a pred plameňmi museli evakuovať tisícky miestnych obyvateľov. Ruskí hasiči už dostali lesné požiare v niektorých častiach krajiny pod kontrolu. Miestne úrady dnes informovali, že v ďalších oblastiach však dochádza k novým požiarom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies