V Rusku zlikvidovali potraviny, ktoré si na preteky priviezol tím BMW

NETKY.SK • 28 August 2015, 07:44 • 2 min
V Rusku zlikvidovali potraviny, ktoré si na preteky priviezol tím BMW

MOSKVA - Na ruských hraniciach zlikvidovali v uplynulých dňoch viac ako 1,5 tony potravín, ktoré boli určené pre tímy BMW a hostí moskovskej etapy nemeckých automobilových pretekov DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na oddelenie fytosanitárnej kontroly ruského úradu pre kontrolu poľnohospodárskej produkcie (Rosseľchoznadzor) pre Tverskú a Pskovskú oblasť.

 

Šéfredaktor medzinárodného webového portálu Motorsport.com Alexandr Kabanovskij pre TASS vysvetlil, že nemecké tímy si vždy do Ruska vozia svoje potraviny. Preteky DTM sú podľa jeho slov povestné tým, že hostí i fanúšikov ponúkajú výlučne nemeckým jedlom, vysvetlil.

 

Podľa názoru expertov chybu urobila aj ruská strana, ktorá nemeckých športovcov neupozornila na zákaz dovozu potravín bez príslušných certifikátov. Ruské úrady tvrdia, že prípad je hrubým porušením sanitárnych pravidiel.

Už v stredu ruské úrady nariadili zlikvidovať 800 kilogramov potravín, ktoré objavili colníci v aute prepravujúcom technické vybavenie pre preteky DTM. Potravinový náklad tiež nemal potrebné certifikáty.

 

Prípady spaľovania potravín sú súčasťou programu likvidácie produktov dovezených zo Západu, ktoré Rusko zakázalo v reakcii na sankcie uvalené naň Západom kvôli zasahovaniu Moskvy do vývoja na Ukrajine.

 

S ničením západných potravín sa v Rusku začalo začiatkom augusta. Časť Rusov tento postup nahneval, keďže v krajine stúpa počet sociálne slabých a ekonomická situácia mnohých ľudí sa po uvalení sankcií výrazne zhoršila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies