V Rusku zaviedli nové obmedzenie počtu legionárov

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 17:10 • 2 min
V Rusku zaviedli nové obmedzenie počtu legionárov

MOSKVA - Ruský futbalový zväz (RFS) zaviedol nové obmedzenie počtu zahraničných hráčov. Od začiatku sezóny 2015/2016 bude môcť každé mužstvo mať v rovnakom čase na hracej ploche nanajvýš šesť legionárov.

slovakia

left justify in out

"Nový systém sme prijali takmer jednohlasne, akurát jeden člen výkonného výboru sa zdržal hlasovania," oznámil prezident RFS Nikita Simonjan. Doteraz mohli mať tímy na ihrisku maximálne sedem zahraničných hráčov. 

 

RFS pritom minulý rok avizoval, že počnúc sezónou 2015/2016 by mohol platiť strop 10 legionárov na súpiske každého mužstva s tým, že ich zaradenie do zostavy by nebolo limitované. 

 

Ruský minister športu Vitalij Mutko však poukázal na to, že by to bolo proti záujmom rozvoja národného mužstva. Jeho rezort tak odporučil prijať tzv. nový systém 6+5. 

 

Väčšie kluby vrátane Zenitu Petrohrad, CSKA Moskva či Lokomotivu Moskva sa okamžite ohradili voči prijatej zmene. 

 

"Nový formát predstavuje koniec vývoja ruského futbalu. Keď nemôžem postaviť niektorého z hlavných legionárov pre nejaký limit, z ostatných sa stanú leniví futbalisti a nebude sa im chcieť bojovať o miesto. Nový systém je najhorším možným rozhodnutím. Je to koniec futbalu," tvrdo kritizoval zmenu portugalský tréner Zenitu André Villas-Boas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies