V Rusku zatkli muža podozrivého z bombového výbuchu v supermarkete v Petrohrade

NETKY.SK • 30 December 2017, 18:17 • 2 min
V Rusku zatkli muža podozrivého z bombového výbuchu v supermarkete v Petrohrade

MOSKVA - Ruská hlavná domáca bezpečnostná služba (FSB) v sobotu oznámila, že zatkla muža podozrivého zo spôsobenia stredajšieho výbuchu v supermarkete v Petrohrade.

slovakia

left justify in out

Pri útoku v priestore so skrinkami, kde si zákazníci odkladajú tašky, utrpelo zranenia 18 ľudí. Aktuálne informácie priniesla tlačová agentúra AP. Federálna bezpečnostná služba (FSB) oznámila zatknutie prostredníctvom ruských tlačových agentúr, ale neuviedla totožnosť podozrivého, ani ďalšie podrobnosti o motíve jeho činu. FSB dodala, že podozrivý zorganizoval a vykonal útok sám, "na vlastnú päsť".

 

V piatok sa k bombovému útoku prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS), uviedla americká skupina SITE, ktorá monitoruje vyhlásenia IS na internete. Ruský prezident Vladimir Putin označil explóziu v petrohradskom supermarkete za teroristický útok a dodal, že bezpečnostných službám nariadil, aby podozrivých na mieste zabili, ak budú klásť pri zatýkaní odpor.

 

Podľa skorších správ v skrinke, kde si zákazníci odkladajú tašky, sa nachádzalo výbušné zariadenie obsahujúce 200 gramov trhaviny. Nálož bola plná kovových dielov, aby napáchala čo najväčšie škody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies