V Rusku zadržali 15 teroristov a zmarili útoky na Moskvu

NETKY.SK • 27 November 2013, 13:41 • 2 min
V Rusku zadržali 15 teroristov a zmarili útoky na Moskvu

MOSKVA - Ruské bezpečnostné sily dnes zadržali v Moskve 15 teroristov a zmarili tak útoky na hlavné mesto, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa ruské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Pri policajnom záťahu vo východnej časti Moskvy sa našli aj tri nálože. Akcia bezpečnostných zložiek podľa odborníkov dokázala, že viac než dva mesiace pred začatím zimných olympijských hier v Soči boli polícia a tajná služba v strehu a presvedčivo pripravené.

Podozrivé osoby patrili k organizácii at-Takfír wal hidžra, založenej v 70. rokoch v Egypte. Agentúra AP informovala, že v Rusku túto organizáciu zakázali v roku 2010. Ruské médiá uviedli, že zadržaní teroristi pochádzali z nepokojnej oblasti Severného Kaukazu a zo strednej Ázie - regiónov ovplyvňovaných islamom.

Soči - ležiace na brehu Čierneho mora - je len niekoľko stoviek kilometrov vzdialené od nepokojného regiónu, kde extrémisti bojujú za "emirát" nezávislý od Moskvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona