V Rusku začnú vysielať sitcom, v ktorom jednu z hlavných postáv hrá Depardieu

NETKY.SK • 10 Január 2014, 13:51 • 2 min
V Rusku začnú vysielať sitcom, v ktorom jednu z hlavných postáv hrá Depardieu

MOSKVA - Ruská súkromná televízia THT začne v pondelok vysielať pokračovanie komediálneho seriálu, v ktorom jednu z hlavných rolí hrá francúzsky herec a medzičasom už aj ruský občan Gérard Depardieu.

slovakia

left justify in out

V seriáli Zajcev+1, ktorý je u ruskej mládeže veľmi obľúbený, hrá Depardieu Žoru, otca hlavnej postavy - mladého muža, ktorý trpí rozpoltenosťou osobnosti. V rozhovore pre denník Komsomoľskaja pravda herec spresnil, že pri nakrúcaní hovoril po francúzsky, ale v kľúčové frázy po rusky. "Prepísali to pre mňa veľkými písmenami na papiere a z nich som to čítal," uviedol herec, ktorý má z nakrúcania veľmi dobrý pocit. Vyhlásil tiež, že hrať v seriáli Zajcev+1 bolo preňho cťou.

Producent THT Jevgenij Nikošov uviedol, že tvorcovia seriálu nenašli medzi ruskými hercami nikoho, kto by postave Žoru zodpovedal tak dokonale ako Depardieu. 

Gérard Depardieu je ruským občanom od vlaňajšieho januára, keď mu občianstvo udelil prezident Vladimir Putin. Predchádzala tomu Depardieuova polemika s francúzskym premiérom Jeanom-Marcom Ayraultom, ktorý hercovo rozhodnutie presťahovať sa kvôli daniam do Belgicka označil za úbohé. 

Od vlani Depardieu v Rusku nakrútil film o zimných olympijských hrách, ktorý sa do kín dostane vo februári, krátko pred začatím olympiády v Soči. Okrem toho s britskou herečkou Elizabeth Hurleyovou v Čečensku nakrúcal film Turquoise.

V roku 2011 Depardieu stvárnil hlavnú rolu vo francúzsko-ruskom filme Rasputin, ktorý ruské médiá po premiére vlani v novembri podrobili neľútostnej kritike. Ruský magazín Time Out napísal, že Depardieuov "Rasputin je taký zlý, že je ľahšie predstaviť si, že ide o halucináciu". Prezident Putin však práve aj hercovým výkonom vo filme, ktorý označil za významný prínos pre ruskú kultúru, zdôvodnil udelenie občianstva v zrýchlenom konaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies