V Rusku vybuchlo lietadlo, medzi obeťami je aj syn prezidenta!

NETKY.SK • 18 November 2013, 06:24 • 2 min
V Rusku vybuchlo lietadlo, medzi obeťami je aj syn prezidenta!

MOSKVA - Medzi 50 obeťami leteckej katastrofy v ruskej republike Tatarstan je zrejme aj syn jej prezidenta Irek Minnichanov, ako aj šéf republikovej správy Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Antonov.

slovakia

left justify in out

Na základe zoznamu cestujúcich o tom informovali zdroje v operatívnom štábe ministerstva pre mimoriadne situácie, na ktoré sa odvolala agentúra RIA Novosti. Zoznam obetí musí ešte potvrdiť republiková vláda.

Lietadlo typu Boeing 737, ktoré štartovalo z moskovského letiska Domodedovo, sa dnes zrútilo pri druhom pokuse o pristátie na letisku v Kazani, metropole republiky Tatarstan. Pri dotyku s pristávacou plochou stroj explodoval. Zahynulo všetkých 44 cestujúcich a šesť členov posádky. Požiar hasiči medzičasom zlikvidovali.

Kazanské letisko po nehode uzavreli, informovala s odvolaním sa na miestne médiá agentúra Reuters. Letisko zostane zatvorené do pondelňajšieho poludnia. Lietadlá, ktoré mali pristáť v Kazani, presmerujú zrejme do Ufy, spresnila RIA Novosti. Prezident Vladimir Putin nariadil v súvislosti s leteckým nešťastím vytvoriť osobitnú vyšetrovaciu komisiu. Prípadom sa zaoberá prokuratúra i Vyšetrovací výbor Ruskej federácie. 

Špecialisti teraz vo vraku lietadla a v okolí pátrajú po tzv. čiernych skrinkách, ktorých obsah by mohol objasniť príčiny leteckého nešťastia. Podľa agentúry RIA Novosti vyšetrovatelia zatiaľ za najpravdepodobnejšiu príčiny zrútenia lietadla pri pristávacom manévri považujú chybu posádky. Lietadlo totiž narazilo "nosom" do pristávacej plochy. Ďalšou hypotézou sú nevhodné poveternostné podmienky či technická chyba. Lietadlo patrilo leteckej spoločnosti Tatarstan, ktorá ho získala na lízing v roku 2008.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies