V rusku vybuchla baňa, má na svedomí množstvo mŕtvych

NETKY.SK • 28 Február 2016, 12:43 • 2 min
V rusku vybuchla baňa, má na svedomí množstvo mŕtvych

MOSKVA - Šesť záchranárov zabil dnes v poradí už druhý výbuch za niekoľko dní v uhoľnej bani v severoruskom meste Vorkuta, kde po explózii zo štvrtka tohto týždňa zostalo uviaznutých 26 baníkov.

slovakia

left justify in out

Agentúra Interfax citovala ruského ministra pre mimoriadne situácie Vladimira Pučkova, podľa ktorého boli teraz záchranné práce v bani Severnaja pozastavené a 26 uviaznutých baníkov je s najväčšou pravdepodobnosťou mŕtvych.

 

"Sme nútení konštatovať, že všetky tie podmienky, ktoré sa vytvorili v havarovanom úseku šachty, nedávajú šancu nikomu, aby to prežil," povedal dnes Pučkov podľa Interfaxu.

 

Vo štvrtok zabil výbuch metánu a následný zosuv časti bane Severnaja štyroch baníkov a 26 ďalších zostalo nezvestných. Oficiálne miesta hovoria, že ide o najhoršie banské nešťastie v Rusku za posledných niekoľko rokov, poznamenáva agentúra DPA.

 

Vorkuta je mesto so zhruba 60.000 obyvateľmi, ležiace za severným polárnym kruhom na najkrajnejšom severovýchode európskej časti Ruskej federácie v republike Komi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona