V Rusku uviedli, že vďaka vakcíne Sputnik V prvá krajina v Európe porazila koronavírus

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 15:36 • 2 min
V Rusku uviedli, že vďaka vakcíne Sputnik V prvá krajina v Európe porazila koronavírus

MOSKVA - Vďaka vakcíne Sputnik V je San Marino prvou krajinou v Európe, ktorá porazila koronavírus a znížila mieru infekcie na nulu. Uvádza Ruský fond priamych investícií.

slovakia

left justify in out

V krajine nebol od 4. mája zaznamenaný ani jeden nový prípad infekcie. „Vďaka Sputniku V sa v San Maríne koná najúspešnejšia očkovacia kampaň v Európe. Priemerný denný výskyt v krajine počas siedmich dní na 1 milión obyvateľov v dňoch 3. až 9. mája je viac ako 40-krát nižší ako priemer EU. Výsledky očkovacej kampane v krajine sa prejavili dva mesiace po jej začiatku. Priemerný denný počet zistených prípadov koronavírusu klesol 250-krát od maxima začiatkom apríla, od 4. mája, v krajine nebol zaznamenaný ani jeden nový výskyt koronavírusovej infekcie,“ poznamenali v Ruskom fonde priamych investícií.

 

img

 

V Ruskom fonde tiež zdôraznili, že očkovanie obyvateľstva v San Maríne znížilo úmrtnosť na koronavírus na nulu. Krajina uzavrela nemocničné oddelenie určené na liečbu pacientov s koronavírusom.

 

„Ruský fond priamych investícií je pripravený dodať ďalšie dávky vakcíny do San Marína na organizáciu vakcinačnej turistiky na základe úspešných výsledkov očkovania v krajine, ktoré preukázali prudký pokles výskytu koronavírusu,“ uviedli v RDIF.

 

Typy ruských vakcín a výskumné funkcie:

 

Kovivac

Najtradičnejšia vakcína vyrobená priamo na základe nového koronavírusu. Vakcína umožňuje napodobniť prirodzený proces tela v boji proti vírusu. Ako zdôrazňujú vývojári, vírusové častice v Kovivaku nespôsobujú žiadne škody na ľudskom tele, ale sú schopné spôsobiť jeho rozvoj imunity.

 

Sputnik V

Vektorová vakcína na báze ľudského adenovírusu s prídavkom genetickej informácie o koronavíruse.

 

Epivaccorona

Vakcína vytvorená na základe umelo syntetizovaných štruktúrnych prvkov nového vírusu.

 

Sputnik Light

Jednozložková vakcína, vyvinutá na základe vakcíny Sputnik V z centra Gamaleya.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies