V Rusku silno sneží, sneženie spôsobilo problémy na letiskách

NETKY.SK • 5 December 2012, 08:02 • 2 min
V Rusku silno sneží, sneženie spôsobilo problémy na letiskách

V Rusku silno sneží, sneženie spôsobilo problémy na letiskách - Zaujímavosti Silné sneženie aj dnes spôsobilo v Rusku veľké problémy na letiskách a na cestách, na mnohých miestach došlo k výpadkom elektrického prúdu. V Jakutsku na ruskom Ďalekom východe n

slovakia

left justify in out

imgSilné sneženie aj dnes spôsobilo v Rusku veľké problémy na letiskách a na cestách, na mnohých miestach došlo k výpadkom elektrického prúdu. V Jakutsku na ruskom Ďalekom východe namerali mínus 39 stupňov Celzia.

"Táto zima bude najtvrdšou a najchladnejšou za posledných 20 rokov,"povedal šéf ruskej meteorologickej služby Roman Wilfand. V uplynulých dňoch museli v Rusku ošetriť v nemocniciach najmenej 79 ľudí pre podchladenie alebo po pádoch, informovala tlačová agentúra DPA.

Vyučovanie prerušili v mnohých mestách a dedinách, pretože cesty neboli zjazdné, alebo v budovách zlyhalo kúrenie. V Moskve počas dnešného dňa nasadili 7000 ľudí, aby chodníky a cesty očistili od 13 centimetrov nového snehu.

V hlavnom meste Ruska sa znovu tvorili dlhé dopravné zápchy. Sneh a mrznúci dážď spôsobili veľké problémy i na troch medzinárodných letiskách v Moskve.

Cez víkend sa pre fujavicu vytvorila obrovská, 70 kilometrov dlhá dopravná zápcha s tisíckami áut. Najmenej 4000 kamiónov sa na ceste medzi Moskvou a Petrohradom nemohlo dostať ďalej niekoľko dní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies