V Rusku sa začalo rozsiahle cvičenie protivzdušnej obrany

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 11:25 • 2 min
V Rusku sa začalo rozsiahle cvičenie protivzdušnej obrany

MOSKVA - Rozsiahle cvičenie protivzdušnej obrany začalo sa dnes na juhu Ruska za účasti 2000 mužov a 500 zložiek techniky. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, ktoré citovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa podľa rezortu obrany koná na územiach Južného a Severokaukazského federálneho okruhu a potrvá do 10. apríla

 

Do manévrov sa zapoja aj ruské vojenské základne v Arménsku, gruzínskych odštiepeneckých regiónoch Abcházsko a Južné Osetsko a na ukrajinskom Kryme, spresnila agentúra Reuters.

 

Manévre budú pravdepodobne zo strany západných štátov vnímané ako demonštrácia ruskej sily. Diplomatické vzťahy medzi Moskvou a Západom sú kvôli ozbrojenému konfliktu na východe Ukrajiny v najhlbšom prepade od skončenia studenej vojny, konštatoval Reuters.

 

Ukrajina a Západ obviňujú Rusko z priameho riadenia povstania východoukrajinských proruských separatistov, ako aj z poskytovania vojakov a bojovej techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies