V Rusku sa konajú regionálne voľby, očakáva sa víťazstvo Jednotného Ruska

NETKY.SK • 10 September 2017, 13:39 • 2 min
V Rusku sa konajú regionálne voľby, očakáva sa víťazstvo Jednotného Ruska

MOSKVA - Rusi sa dnes vybrali k volebným urnám v rámci regionálnych volieb, v ktorých sa očakáva, že s prevahou zvíťazia kandidáti vládneho Jednotného Ruska spájaného s prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Jednotné Rusko ovládlo minuloročné voľby do federálneho parlamentu a dnešné voľby, v ktorých sa vyberajú aj gubernátori a miestni poslanci, by mali dopadnúť podobne, píše agentúra DPA. Druhou a treťou najsilnejšou stranou by mala z volieb vzísť pravdepodobne Komunistická strana Ruskej federácie, ktorá sa stále teší podpore v niektorých regiónoch, a populistická Liberálnodemokratická strana Ruska.

 

Opozičná strana Jabloko viedla intenzívnu kampaň s nádejou vybudovať si mocenskú základňu na miestnej úrovni, keďže nemá zastúpenie vo federálnom parlamente. Muž v strednom veku uviedol pred voličskou miestnosťou v Moskve pre DPA, že hlasoval za Jabloko, pretože chce zmenu vlády, ale dodal, že "sotva majú nejakú šancu".

 

Známy opozičný politik Alexej Navaľnyj vyzval na bojkot volieb. Tie by sa skončiť v ruskom najzápadnejšom meste Kaliningrad o 21.00 h SELČ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies