V Rusku proti koronavírusu zaútočila armáda. Neuveríte, čo urobila na príkaz Putina

NETKY.SK • 7 December 2020, 16:41 • 2 min
V Rusku proti koronavírusu zaútočila armáda. Neuveríte, čo urobila na príkaz Putina

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany opäť prišlo na pomoc civilnému obyvateľstvu. Vojenskí stavitelia odovzdali ďalšie štyri multifunkčné zdravotnícke strediska. Celkovo za šesť mesiacov ministerstvo obrany vybudovalo 30 zdravotníckych stredísk, ktoré už aktívne pracujú a pomohli vyliečiť asi 13 tisíc infikovaných.

slovakia

left justify in out

Podľa ministra obrany Sergeja Šojgu, zdravotné strediská vybudované armádou sú vybavené najmodernejším vybavením a infraštruktúrou.

 

„Sú umiestnené v 22 subjektoch Ruskej federácie. Všetky objekty sú postavené s prihliadnutím na geografickú polohu a na seizmické a klimatické vlastnosti regiónov. Do lekárskych stredísk bolo dodaných viac ako 116 000 jednotiek zdravotníckeho vybavenia vrátane pľúcnych ventilátorov, počítačových tomografov, ECMO, ultrazvuku a resuscitácie. Vytvorili sa potrebné zásoby osobných ochranných pracovných prostriedkov a liekov," povedal Šojgu.

 

 

Zdôraznil, že ruské objekty sú dôležité aj v boji proti koronavírusu. "Znovu poznamenám, že multifunkčné lekárske centrá postavené vojenskými staviteľmi sú kapitálové zariadenia vybavené všetkou potrebnou infraštruktúrou, ktorá bude žiadaná nielen v situácii šírenia koronavírusovej infekcie, ale aj z dlhodobého hľadiska," uviedol Šojgu počas správy prezidentovi Ruska pri otvorení lekárskych centier.

 

Hlava štátu Vladimír Putin poďakoval armáde za pomoc a zdôraznil, že aj po skončení pandémie koronavírusu budú lekárske strediská poskytovať pomoc aj civilnému obyvateľstvu.

 

„Vojenskí stavitelia a civilní špecialisti odviedli vynikajúcu prácu. Všetky objekty sú postavené dôkladne, kvalitne a podľa harmonogramu. Stavba prebiehala takmer nepretržite – vo dne aj v noci s využitím najmodernejších dizajnových a inžinierskych riešení, najnovších technológií, najnovších materiálov. Naša armáda skutkami opäť dokazuje, že v ťažkých časoch je pripravená okamžite prísť na pomoc," dodal šéf Ruskej federácie.

 

 

Vladimír Putin dodal, že ide o dôležité súčasti zdravotníctva. "Centrá postavené ministerstvom obrany sa stali dôležitou súčasťou regionálnych zdravotných systémov, sú aktívne zapojené do všetkých etáp boja proti epidémii koronavírusovej infekcie. Celková lôžková kapacita zdravotníckych zariadení je 3165 postelí, z toho asi 370 na jednotke intenzívnej starostlivosti. Za viac ako šesť mesiacov bolo iba v lekárskych centrách ministerstva obrany liečených asi 13 tisíc pacientov s koronavírusovou infekciou,“ uzavrel Putin. Dezinfekčné gély a rúšky si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies