V Rusku odsúdili štyroch ľudí za verbovanie bojovníkov pre IS v Sýrii

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 08:51 • 2 min
V Rusku odsúdili štyroch ľudí za verbovanie bojovníkov pre IS v Sýrii

MOSKVA - Moskovský okresný vojenskú súd vymeral v piatok od 28 do 30 rokov väzenia štyrom osobám, ktoré verbovali bojovníkov pre organizáciu Islamský štát (IS) v Sýrii. Informovala o tom Federálna bezpečnostná služba (FSB).

slovakia

left justify in out

"V rokoch 2014 a 2015 FSB vystopovala štyri osoby zo stredoázijskej krajiny, ktoré verbovali militantov pre Islamský štát a posielali ich do zóny bojových operácií v Sýrii," uvádza sa v správe FSB, z ktorej citovala agentúra TASS.


"Aby dokázali svoju lojálnosť šéfovi teroristickej organizácie, zaútočili a zabili rodinu v Moskovskej oblasti," dodala FSB.


Rusko začalo vlani v septembri podnikať nálety na pozície IS v Sýrii, aby podporilo sily sýrskeho prezidenta Bašára Asada.


Riaditeľ FSB Alexandr Bortnikov 27. júla tohto roku informoval, že len v priebehu vlaňajška sa tajná služba zamerala na takmer 3000 osôb, ktoré sa vrátili do Ruska z krízových oblastí v Sýrii, Afganistane a Iraku.


"Približne 220 týchto ľudí pripravuje útoky. Iní sú činní ako verbovači pre džihád," povedal Bortnikov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona