V Rusku odsúdili sedem policajtov na základe obvinení z mučenia

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 18:39 • 2 min
V Rusku odsúdili sedem policajtov na základe obvinení z mučenia

MOSKVA - Vojenský súd na juhu Ruska odsúdil v piatok šiestich policajtov na trest odňatia slobody až do výšky desať rokov a ďalšieho policajta na podmienečný trest na základe obvinení z mučenia viacerých podozrivých osôb.

slovakia

left justify in out

Týka sa to aj prípadu, keď pri vypočúvaní zomrel 50-ročný muž, informovala agentúra AP. Väčšina z odsúdených pracovala v policajnom stredisku zameranom na boj proti terorizmu v Ingušsku. V tejto ruskej autonómnej republike od rozpadu Sovietskeho zväzu totiž pretrváva islamský terorizmus.

 

Tlačová agentúra Interfax uviedla, že muži čelili aj obvineniu z mučenia z roku 2015, keď muža a jeho manželku zbili počas výsluchu ohľadom bankovej lúpeže. Podľa Interfaxu muž zomrel na udusenie.

 

AP pripomína, že súd vyniesol tieto rozsudky v čase, keď verejnosť znepokojilo video zverejnené minulý týždeň, ktoré zachytáva, ako príslušníci väzenskej stráže mučia väzňa vo väzenskom zariadení v strednej časti Ruska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona