V Rusku horí muničný sklad, evakuovali už 10 obcí

NETKY.SK • 7 Október 2020, 18:50 • 2 min
V Rusku horí muničný sklad, evakuovali už 10 obcí

MOSKVA – V Riazanskej oblasti v Rusku horí muničný sklad. Kvôli výbuchom a silnému požiaru úrady evakuujú najbližšie dediny.

slovakia

left justify in out

Obyvateľov viac ako desiatich dedín v ruskej Riazanskej oblasti juhovýchodne od Moskvy v stredu evakuovali po výbuchoch v tamojšom muničnom sklade.

 

Do nebezpečného pásma sa dostala aj federálna diaľnica M6 a doprava na nej bola zastavená.

 

 

Silné výbuchy

Požiar sa začal 7. októbra približne o 13:00 SEČ na území vojenskej základne. Explózie spôsobili plamene, ktoré sa na sklad munície rozšírili z okolitej horiacej trávy. Zranenia z miesta incidentu dosiaľ nehlásili.

 

Ruská armáda oznámila, že požiar muničného skladu na základni pri obci Želtuchino neďaleko Riazane viedol k "sporadickým výbuchom munície, ku ktorým momentálne dochádza v technickej zóne vojenskej základne".

 

Očití svedkovia zo susedných dedín pre médiá uviedli, že po výbuchoch v sklade sa otriasali steny domov. Pri likvidácii rozsiahleho požiaru sa podieľajú vrtuľníky.

 

"Vykonávame evakuáciu obyvateľov viac ako desiatich neďalekých obcí v okruhu piatich kilometrov," uviedla tlačová služba ministerstva pre mimoriadne situácie.

 

Na hasení požiaru sa podieľalo viac ako 100 ľudí a viac ako 40 kusov techniky, informovalo ministerstvo. Pripravené je aj hasiace lietadlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona