V Rusku havaroval vrtuľník, nehodu neprežilo najmenej 19 ľudí

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 06:31 • 2 min
V Rusku havaroval vrtuľník, nehodu neprežilo najmenej 19 ľudí

MOSKVA - Najmenej 19 ľudí neprežilo haváriu vrtuľníka v Jakutskej republike na ruskom Ďalekom východe. Informoval o tom dnes Medzištátny letecký výbor (MAK) Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami sú aj deti. Na palube stroja Mi-8 bolo dovedna 25 cestujúcich a traja členovia posádky. Išlo o bežný civilný let. Vrtuľník havaroval zhruba 45 kilometrov pred určeným miestom pristátia, malým letiskom pri dedine Deputatskij.

Agentúra Itar-Tass podľa Reuters informovala, že nehodu prežilo päť ľudí. "S určitosťou môžeme povedať, že na žive sú všetci členovia posádky a dvaja cestujúci", uviedol podpredseda vlády Jakutska Anatolij Skrybykin.

Predbežnou príčinou havárie vrtuľníka bolo podľa ruských médií zlé počasie. Vrtuľníky sú v sibírskej oblasti Ruskej federácie pomerne často používaným dopravným prostriedkom pre slabú cestnú a železničnú sieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies