V ruskom vojenskom ústave zomrelo 17 ľudí. Pracovali na kľúčových projektoch

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 07:39 • 2 min
V ruskom vojenskom ústave zomrelo 17 ľudí. Pracovali na kľúčových projektoch

MOSKVA - Výskumný ústav bol významný pre ruské ministerstvo obrany. Podieľal sa napríklad na vývoji rakiet Iskander, ktoré Rusko nasadilo do bojov vo vojne proti Ukrajine. Okrem iného sa zaoberá aj vývojom navigačných, kontrolných a navádzacích systémov pre vesmírne lety, ale aj pre stíhačky a riadené strely.

slovakia

left justify in out

Požiar v budove vojenského výskumného ústavu v meste Tver na severozápade Ruska si vyžiadal už 17 mŕtvychV noci na pondelok o tom informoval denník The Guardian s odvolaním sa na agentúru TASS. „Pri odstraňovaní trosiek sa našlo ďalších šesť tiel. Počet obetí požiaru sa zvýšil na 17,“ uviedol zdroj z pohotovostných zložiek s tým, že pátranie po obetiach stále pokračuje.

 

img

 

Požiar vypukol v jednej z kancelárií štvorposchodovej budovy Ústredného výskumného ústavu ruských vzdušných a kozmických síl. Zranenia utrpelo 30 ľudí. Plamene sa rozšírili na ploche 2 500 metrov štvorcových. Miestne médiá uviedli, že hasičov povolali na miesto príliš neskoro. Budova inštitútu v centre mesta prakticky vyhorela, pričom jej strecha sa zrútila. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie mohol požiar vzniknúť v dôsledku chybnej elektroinštalácie.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: V Rusku horí sklad ropy, evakuujú obyvateľov

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies