V Rumunsku zatkli tínedžera podozrivého z napojenia na Islamský štát

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:59 • 2 min
V Rumunsku zatkli tínedžera podozrivého z napojenia na Islamský štát

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady zamerané na boj proti terorizmu zatkli študenta strednej školy podozrivého z komunikácie s extrémistickou skupinou Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra AP a dodala, že v Rumunsku je to vôbec prvý takýto prípad.

slovakia

left justify in out

Prokurátorka rumunského úradu pre boj proti organizovanému zločinu a terorizmu Mihaela Porimová uviedla, že 17-ročného mladíka zatkli v jeho dome v meste Craiova na juhu Rumunska a dnes má byť prevezený do Bukurešti. Prípad zatiaľ odmietla podrobnejšie komentovať.

 

Rumunská tlačová agentúra Mediafax informovala o nemenovanej neplnoletej osobe, ktorá zasielala IS propagandistické klipy obsahujúce zábery so zajatcami, ktorým budú odrezané hlavy.

 

Hovorca rumunskej spravodajskej služby Ovidiu Marincea potvrdil, že špionáž o zatknutom tínedžerovi vedela a príslušným úradom odovzdala relevantné informácie o jeho osobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies