V Rumunsku zatkli dvoch Slovákov. Za ich činy im hrozí doživotie!

NETKY.SK • 16 Apríl 2022, 11:25 • 2 min
V Rumunsku zatkli dvoch Slovákov. Za ich činy im hrozí doživotie!

BRATISLAVA - Hľadaných Romana K. (47) a Romana Č. (36). zadržali v meste Satu Mare. Od roku 2019 boli na úteku.

slovakia

left justify in out

Slovenská polícia o úspechu informovala na sociálnej sieti. Dvojica dlhodobo páchala drogovú a násilnú trestnú činnosť prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji. Boli členmi zločineckej skupiny zo Serede. 

 

„Špecializovaný trestný súd v Pezinku na nich preto vydal Európsky zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedla polícia.  Ak im dokážu vinu, hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. 

 

Prečítajte si tiež: Ukrajinci napadli niekoľko ľudí na bratislavskej čerpacej stanici. Muža bili na zemi!

 

 

Muži sa po úteku zdržiavali na Ukrajine. „Pohybovali sa pod falošnou identitou, preto ich bolo veľmi náročné monitorovať. Navyše boli veľmi opatrní a podozrievaví. Cieľoví pátrači z prezídia Policajného zboru zistili, že sa kvôli vojnovému konfliktu na Ukrajine budú presúvať do niektorej z krajín Európskej únie,“ objasnili policajti, ktorí nadviazali rýchlu spoluprácu s rumunskými kolegami.  

 

„Vzájomná spolupráca na prípade vyvrcholila 13. apríla o 23:30 v rumunskom meste Satu Mare, kde oboch zatkli. Pri sebe mali viaceré falošné doklady totožnosti. Rumunský súd vzal hľadaných 15. apríla do väzby a v súčasnosti prebieha rozhodovanie o ďalšom postupe v súvislosti s ich vydaním na Slovensko.“

 

Možno vás zaujme: Terorista z organizácie, ktorá si hovorí The Beatles, sa postavil pred súd

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies