V Rumunsku zadržali 10 osob: Dovážali zdravotne nevyhovujúce mäsa a vajcia z EÚ

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 13:57 • 2 min
V Rumunsku zadržali 10 osob: Dovážali zdravotne nevyhovujúce mäsa a vajcia z EÚ

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady zadržali desať ľudí pre podozrenie z obchodovania s mäsom a vajcami nevhodnými pre ľudskú konzumáciu, ktoré dovážali z krajín západnej Európy a predávali na trhu v Rumunsku.

slovakia

left justify in out

Bukureštská prokuratúra podľa agentúry AP dnes oznámila, že mäso zmiešavali v bitúnkoch s iným mäsom, vhodným na konzumáciu, a následne predávali na čiernom trhu. Predstavitelia úradov na ochranu spotrebiteľa informovali, že stiahli z trhu dovedna 229 ton mäsa a výrobkov z neho, ktoré sa predávali prevažne v Bukurešti a okolí, ale aj v iných častiach balkánskej krajiny.
      

Šéf úradu pre bezpečnosť chovu zvierat Vladimir Manastireanu uviedol, že mäso sa nedostalo do hlavných supermarketov. Úrady zatiaľ ani nezaznamenali otravu takýmto mäsom.
      

Prokuratúra uviedla, že podozrivých z dovážania zdravotne nevyhovujúceho mäsa a vajec z Holandska, Poľska, Británie a Nemecka je približne 80 osôb, ktorí ukrátili na daniach štát v predpokladanej sume v prepočte 15 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies