V Rumunsku sa začala kampaň pred parlamentnými voľbami

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:07 • 2 min
V Rumunsku sa začala kampaň pred parlamentnými voľbami

BUKUREŠŤ - V Rumunsku sa dnes aj oficiálne začala 30-dňová kampaň pred parlamentnými voľbami. Vzhľadom na fakt, že vlani schválený balík zmien volebnej legislatívy sa dotkol nielen samotného volebného systému, ale aj sprísnenia financovania a kontroly volieb a kampane štátom, je možné, že na uliciach bude predvolebný boj evidentný odteraz menej ako v uplynulých dňoch a týždňoch.

slovakia

left justify in out

Počas nich sa vo viacerých väčších mestách krajiny objavili veľké bilboardy s predvolebnými sloganmi jednotlivých strán, ktoré však teraz bude nevyhnutné odstrániť, keďže v čase kampane bude môcť mať politická reklama iba limitovaný rámec, a to na vyhradených miestach.

 

Pokuta hrozí nielen za porušenie tohto predpisu, ale aj využitie ampliónov, premietačiek, obdarúvanie voličov, za usporiadanie bezplatných koncertov a mobilizáciu voličov ohňostrojmi. Využité plagáty a letáky nesmú mať viac ako 50 centimetrov, povolené je aj oslovovanie voličov prostredníctvom médií a predvolebných mítingov. Predvolebná kampaň skončí deň pred samotným volebným dňom, teda 10. decembra o 7.00 h ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona