V Rumunsku rozvinuli najväčšiu zástavu na svete

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 17:56 • 2 min
V Rumunsku rozvinuli najväčšiu zástavu na svete

BUKUREŠŤ - Predstaviteli Giunnessovej knihy rekordov potvrdili, že sa Rumunsku podarilo rozvinúť najväčšiu zástavu na svete, ktorá pokryla plochu veľkú asi ako tri futbalové ihriská. Úspešný pokus o prekonanie svetového rekordu sa uskutočnil na letisku v dedine Clinceni, ležiacej asi 35 kilometrov juhovýchodne od Bukurešti, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obrovskú modro-žlto-červenú zástavu Rumunska s rozmermi 349 krát 227 metrov a hmotnosťou päť ton rozvíjali niekoľko hodín asi dve stovky dobrovoľníkov a zamestnancov továrne na vlajky. Vzhľadom na veterné počasie ju aj po rozbalení museli držať a zaťažiť vrecami s pieskom. Látka napokon pokryla plochu s rozlohou 79.290 metrov štvorcových, čo je skoro osem hektárov. "Je to nový Guinnessov svetový rekord. Gratulujeme Rumunsku," vyhlásil po zmeraní zástavy Jack Brockbank, rozhodca Guinnessovej knihy rekordov.

Prekonaniu rekordu sa prizerali desiatky rumunských celebrít a rôznych predstaviteľov rumunského spoločenského a politického života. Do Clinceni mal v priebehu dňa zavítať aj premiér Victor Ponta s delegáciou ministrov. Podľa manažérov továrne, kde vlajku vyrobili, sa na ňu spotrebovalo zhruba 70 kilometrov nití.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona