V Rumunsku pristálo núdzovo lietadlo: Dvaja ľudia zraneniam podľahli

NETKY.SK • 21 Január 2014, 06:22 • 2 min
V Rumunsku pristálo núdzovo lietadlo: Dvaja ľudia zraneniam podľahli

BUKUREŠŤ - Dve obete si vyžiadalo núdzové pristátie malého lietadla v odľahlej horskej oblasti rumunskej Transylvánie.

slovakia

left justify in out

Všetkých členov posádky sa záchranárom po rozsiahlej pátracej akcii podarilo nájsť, dvaja z nich však neskôr zraneniam podľahli, informovala dnes agentúra AP. Na palube malého lietadla sa nachádzali medici z Bukurešti, ktorí cestovali do západného Rumunska vyzdvihnúť orgány určené na transplantáciu. Pilot bol však nútený so strojom núdzovo pristáť z nadmorskej výšky 1400 metrov v dôsledku hustej hmly a slabej viditeľnosti.

 

Skúsený pilot Adrian Iovan, ktorý mal doposiaľ nalietaných 16.000 hodín, v lietadle uviazol a následne svojim zraneniam podľahol. Zahynul aj študent medicíny, ktorý utrpel ťažké zranenia.

Po nehode prečesávali odľahlú oblasť stovky záchranárov i miestnych obyvateľov. Záchrannú akciu komplikoval hlboký sneh a hustá hmla. Poškodené lietadlo lokalizovali až po štyroch hodinách, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies