V rukách opozičného aktivistu explodoval balíček s nápisom "Lieky"

NETKY.SK • 6 Február 2014, 15:13 • 2 min
V rukách opozičného aktivistu explodoval balíček s nápisom "Lieky"

KYJEV - Jeden z účastníkov protivládnych demonštrácií v Kyjeve dnes utrpel vážne zranenia po tom, ako mu v rukách explodoval balíček s nápisom "Lieky".

slovakia

left justify in out

Informovali o tom ruské a ukrajinské tlačové agentúry.
     
Incident sa odohral v Dome odborov na Námestí nezávislosti v Kyjeve, ktorý je jedným z hlavných štábov opozičných demonštrantov, a potvrdila ho aj polícia.
     
Muža, ktorého totožnosť a vek nie sú známe, previezli v bezvedomí do jednej z kyjevských nemocníc. Lekári jeho stav označili za vážny: pri explózii došlo totiž k amputácii jeho ruky od zápästia a k zraneniu očí.
     
Do Domu odborov sa dostavili policajní vyšetrovatelia, ktorých však na miesto činu nepustila ochranka z radov radikálne ladených opozičných aktivistov. Tí sa objektu zmocnili minulý týždeň a napriek výzvam vládnych orgánov ho odmietajú opustiť.
     
Protivládne protesty na Ukrajine vypukli 21. novembra po tom, ako vláda pozastavila prípravy na eurointegráciu. Násilnosti sa vystupňovali 19. januára, keď došlo k prudkým zrážkam medzi bezpečnostnými zložkami a radikálnymi demonštrantami. Opozícia žiadala demisiu vlády a pokračovanie v integrácii do európskych štruktúr. Pod tlakom patovej situácie podal premiér Mykola Azarov 28. januára demisiu, pričom jeho vláda zostane vo funkcii až do vymenovania nového kabinetu. Vedením vlády je poverený doterajší vicepremiér Serhij Arbuzov. V noci na 30. januára parlament schválil vládny návrh zákona o amnestii, ktorý opozícia odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona