V rozhodujúcom zápase proti USA v bránke s Hudáčkom, Viedenský je otázny

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 18:00 • 2 min
V rozhodujúcom zápase proti USA v bránke s Hudáčkom, Viedenský je otázny

PETROHRAD - Aj v rozhodujúcom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie na MS proti USA nastúpi v bránke Július Hudáček. Trénerovi Zdenovi Cígerovi už bude k dispozícii obranca Christián Jaroš, otáznik však visí nad štartom Mareka Viedenského, ktoré trápili žalúdočné problémy.

slovakia

left justify in out

Pondelňajší tréning absolvovali hráči v plnej záťaži. Vďaka nemeckej pomoci sa im napriek zbabraným uplynulým duelom naskytla unikátna príležitosť postúpiť do štvrťfinále, Američanov však v utorok musia zdolať za tri body. Cíger mal deň pred zápasom v zostave jasno.

 

"Máme otázneho len Viedenského, Jaroš je v poriadku, trénoval a bude nachystaný. Dúfam, že aj Marek bude k dispozícii. V bránke necháme Hudáčka, nechceme vymýšľať. Je to o tom, aby sa mužstvo naštartovalo, pretože máme veľkú šancu. Hráči musia pomôcť jeden druhému, ináč k tomu pristúpiť, vydať zo seba maximum a v neposlednom rade musia byť disciplinovaní a kolektívni," zdôraznil Cíger.

 

V pondelok sa so zverencami zameral opäť na presilovky, v ktorých je slovenský tím štatisticky najhorší spomedzi všetkých účastníkov šampionátu. "Trénovali sme ich ako vždy, rozdiel bol len v tom, ako hráči pri tom rozmýšľali. Nemáme moc času, musíme všetko strieľať a tlačiť sa do bránky," ozrejmil tréner. Rozhodujúci duel B-skupiny MS medzi USA a Slovenskom sa v Športovom paláci Jubilejnyj uskutoční v utorok od 11.15 SELČ.

 

Predpokladaná zostava SR proti USA:

J. Hudáček - Sekera, Marinčin, Švarný, Meszároš, Mikuš, Graňák, Jaroš - Bakoš, Viedenský, Jurčo - L. Hudáček, Réway, Dravecký - Skalický, Lušňák, Cehlárik - Bartánus, Marcinko, Daňo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies