V rozhodujúcom údere proti Boko Haram bránia armáde nášľapné míny

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 09:50 • 2 min
V rozhodujúcom údere proti Boko Haram bránia armáde nášľapné míny

ABUJA - Nigérijská armáda zatlačila islamskú extrémistickú skupinu "do kúta", avšak v rozhodujúcom údere proti lesným skrýšam militantov jej bránia nášľapné míny. Informovali o tom nigérijské vojenské zdroje.

slovakia

left justify in out

Organizácia Boko Haram vlani obsadila na severovýchode Nigérie územie väčšie než Belgicko a vyvolala pobúrenie najmä únosom viac než 200 školáčok z mesta Chibok, pripomenula agentúra Reuters.

 

Nigérijská vláda ráznejšie zasiahla proti islamistom až v januári - keď už násilnosti trvali šesť rokov, vyžiadali si tisícky obetí na životoch a prinútili 1,5 milióna ľudí opustiť svoje domovy. Prezident Goodluck Jonathan si však už nezachránil funkciu a marcové voľby prehral s vyzývateľom Muhammadum Buharim, ktorý verejnosti sľúbil tvrdšie kroky voči Boko Haram.

 

Nigérijská armáda tvrdí, že zatlačila Boko Haram do rozsiahleho močaristého lesa Sambisa na východe krajiny. Samotná extrémistická skupina nevydala od marca žiadne verejné vyhlásenie. Vtedy oznámila, že zmenila svoj názov na Islamský štát v západnej Afrike (ISWA).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies