V rozhodujúcom kole seychelských prezidentských volieb tesne zvíťazil James Michel

NETKY.SK • 19 December 2015, 15:56 • 2 min
V rozhodujúcom kole seychelských prezidentských volieb tesne zvíťazil James Michel

VICTORIA - Úradujúci seychelský prezident James Michel zvíťazil v rozhodujúcom kole prezidentských volieb po tom, ako získal 50,2 percenta odovzdaných hlasov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie sa začalo už v stredu a trvalo tri dni vzhľadom na veľkú vzdialenosť medzi niektorými spomedzi 115 ostrovov Seychel, ktoré sú domovom 93.000 obyvateľov. Na druhom kole sa zúčastnilo takmer 63.000 voličov.


Michel získal len o 193 hlasov viac než jeho konkurent Wavel Ramkalawan, ktorý výsledky plebiscitu "na základe mnohých nezrovnalostí" odmietol prijať. Michel (71) kandidoval na post hlavy štátu už po tretí raz za sebou.
V prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa konali 3.-5. decembra, žiadny zo šiestich kandidátov nezískal 50 percent hlasov potrebných na víťazstvo. Michel môže odslúžiť najviac tri funkčné obdobia, píše Reuters.


Michel, ktorého vládnuca Ľudová strana (LP) je pri moci 38 rokov, bol počas kampane vnímaný ako politik s náskokom voči Ramkalawanovi (54), bývalému anglikánskemu kňazovi zo Seychelskej národnej strany (SNP).
Michel patril do skupiny, ktorá počas nenásilného prevratu v roku 1977 prevzala moc v tomto ostrovnom africkom štáte. Počas poslednej kampane stavil na prísľub rozvoja ekonomiky závislej od cestovného ruchu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies