V rozbúrenom mori zachránili 75 afrických utečencov

NETKY.SK • 16 Október 2013, 19:40 • 2 min
V rozbúrenom mori zachránili 75 afrických utečencov

VALLETTA - Najmenej 75 utečencov zachránila v stredu maltská armáda počas dramatickej operácie v rozbúrenom mori. K potápajúcej sa lodi plnej imigrantov z Afriky ako prvý dorazil ropný tanker, jeho posádka však nebola schopná dostať utečencov na palubu.

slovakia

left justify in out

Zasiahnuť preto muselo plavidlo armády, ktoré imigrantov odviezlo na Maltu. Ich loď predtým vyslala núdzový signál, keďže v búrke a vo vysokých vlnách jej hrozilo potopenie. Incident sa stal v deň, keď maltský premiér Joseph Muscat vyzval Európsku úniu, aby prijala opatrenia na riešenie obrovského prílevu nelegálnych imigrantov.

V snahe dostať sa na európske pobrežie zahynú vo vodách Stredozemného mora ročne stovky utečencov z Afriky. Veľké tragédia sa stala začiatkom októbra pri talianskom ostrove Lapmedusa, kde sa utopilo skoro 400 imigrantov. O otázke nelegálnej imigrácie majú lídri EÚ rokovať na budúcotýždňovom summite v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona