V rómskej osade vo Veľkom Šariši vykonali postrek proti švábom

NETKY.SK • 19 August 2014, 14:51 • 2 min
V rómskej osade vo Veľkom Šariši vykonali postrek proti švábom

VEĽKÝ ŠARIŠ - V rómskej osade vo Veľkom Šariši dnes vykonali dezinsekciu 30 bytov.

slovakia

left justify in out

Mesto zo svojho rozpočtu vyčlenilo na likvidáciu švábov a iného hmyzu v mestských nájomných bytoch v osade 470 eur, táto suma postačí na dva postreky (druhý je potrebné zopakovať zhuba po štyroch týždňoch).

 

Prednostka Mestského úradu vo Veľkom Šariši Mária Gáborová pre agentúru SITA uviedla, že v osade sa premnožili šváby, preto pristúpili k ich likvidácii. Naposledy vykonali dezinsekciu pred dvoma rokmi a tento spôsob zbavenia sa nežiaduceho hmyzu sa im osvedčil. Radnica považuje včasný zásah za veľmi potrebný, aby sa problém vyriešil v začiatkoch a ďalej sa hmyz nerozmnožoval. Prednostka uviedla, že sa budú snažiť obyvateľov osady motivovať k čistote aj osvetou. 

 

V rómskej osade žije vyše 400 obyvateľov. Nie sú tu typické chatrče, osadu tvoria bytové domy, ide o tri bloky, v každom je desať bytov. Na ich výstavbe sa podieľali aj samotní Rómovia. V osade sa nachádza aj niekoľko unimobuniek. 

 

Postrek vykonala odborná firma. Použité chemikálie dokážu dostať hmyz von nielen z miestností, ale aj z matracov. Odpudzujú šváby, mravce, muchy a iný hmyz. Obyvatelia domov museli na krátky čas opustiť svoje byty, aby sa nenadýchali postrekovej látky. Radnica verí, že sa im podarí zlikvidovať nežiadúci hmyz a udržať v nájomných bytoch v osade vhodné podmienky na bývanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies