V rómskej obci Malcov zhorelo 11 chatrčí

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 10:07 • 2 min
V rómskej obci Malcov zhorelo 11 chatrčí

MALCOV – V obci Malcov v okrese Bardejov vznikol v pondelok (30.3.) večer v rómskej osade požiar. Zhorelo 11 rómskych chatrčí.

slovakia

left justify in out

Ich obyvatelia odhadli škodu na majetku na 80.000 eur. Ako uviedla operačná dispečerka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, požiar bol oznámený o 20.28 h, na miesto vyrazili hasiči z Bardejova a Starej Ľubovne. Okrem 12 profesionálov zasahovalo na mieste aj 35 dobrovoľných hasičov z Malcova a Lenartova.

 

Starosta obce Stanislav Gernát ešte v noci zvolal krízový štáb, ktorý zasadal aj dnes ráno. Na mieste podľa neho stále prebieha dohasovanie požiaru, je tam chaos, podľa jeho odhadov ide asi o 15 poškodených chatrčí. Obec momentálne zabezpečuje vyhrievané stany a stravu, aj keď väčšina z asi 80 poškodených prespala u príbuzných.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies