V roku 2030 budú ľudia pracovať len štyri hodiny denne, tu je dôvod

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 12:02 • 2 min
V roku 2030 budú ľudia pracovať len štyri hodiny denne, tu je dôvod

NEW YORK – Zakladateľ čínskeho e-shopu Alibaba Jack Ma predpokladá, že ľudia budú o pár desaťročí pracovať iba 4 hodiny denne.

slovakia

left justify in out

"Ľudia budú pracovať len štyri hodiny denne a možno štyri dni v týždni, môj starý otec pracoval 16 hodín denne na poľnohospodárskej pôde. Momentálne pracujeme 8 hodín denne, päť dní do týždňa a myslíme si, že sme veľmi zaneprázdnený, "povedal Ma v Detroite na konferencii Gateway 17 pre podnikateľov.

 

Predpoveď zodpovedá predpokladu známeho ekonóma Johna Maynarda Keynesa, ktorý sa vyslovil, že v roku 2030 bude mať pracovný týždeň asi len 15 odpracovaných hodín, pretože pracovníkov nahradí automatizácia. Táto predpoveď sa má týkať bohatých, chudobných, šéfov či obyčajných zamestnancov, ktorí budú čoraz viac ovplyvnení automatizáciou pracovných úkonov.

 

"Prvá technologická revolúcia spôsobila prvú svetovú vojnu," povedal Ma. "Druhá technologická revolúcia spôsobila druhú svetovú vojnu. A teraz plynie tretia technologická revolúcia."

 
Ma tiež predpovedal, že ľudia budú môcť čoraz viac cestovať do väčšieho počtu destinácií ako teraz. "Normálni ľudia navštevujú asi 30 miest, o tridsať rokov neskôr pravdepodobne navštívia 300 miest," povedal.
 
Spoločnosť Alibaba je na trhu od roku 1999. Spoločnosť spája rodinu internetových podnikov, ktorá umožňuje používateľom kupovať alebo predávať kdekoľvek na svete. Rozvíjala sa v oblasti elektronického obchodu spotrebiteľov, on-line platby, obchodných trhov. Postupom času začala vyvíjať mobilné aplikácie, operačné systémy a internetovú televíziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies