V roku 2020 bude mať mobil deväť z desiatich ľudí

NETKY.SK • 25 November 2014, 14:36 • 2 min
V roku 2020 bude mať mobil deväť z desiatich ľudí

BRATISLAVA - V roku 2020 bude mať mobilný telefón 90 % svetovej populácie staršej ako šesť rokov. Počet majiteľov smartfónov prekročí celosvetovo 6,1 miliardy.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo štúdie Ericsson Mobility Report, ktorú spoločnosť zverejnila v utorok. Najrýchlejšie rastúcimi trhmi sú India a Čína, kde v treťom štvrťroku tohto roku pribudlo 18 miliónov, resp. 12 miliónov zákazníkov v mobilných sieťach.

 

Najväčší záujem zákazníkov je o smartfóny, ktoré si v treťom kvartáli kúpilo 800 miliónov zákazníkov. To predstavuje 65-70 % predaných telefónov v treťom štvrťroku tohto roku. V rovnakom kvartáli roku 2013 bol pritom tento podiel 55 percent. Mobility Report však stále vidí priestor na rast, keďže smartfóny na celom svete teraz využíva 37 % zákazníkov mobilných operátorov. Ericsson odhaduje, že v ďalších rokoch vzrastie počet zákazníkov mobilných operátorov so smartfónmi z dnešných 2,7 miliardy na 6,1 miliardy v roku 2020. 

 

Senior viceprezident a hlavný stratég Ericssonu Rima Qureshi označil mobilné technológie za globálny fenomén. Prispievajú k tomu podľa neho klesajúce ceny mobilných telefónov, ich stále širšie využitie a neustále sa zlepšujúce pokrytie mobilným signálom. 

 

Ericsson Mobility Report je komplexnou aktualizáciou mobilných trendov, ktorá využíva analýzy veľkých objemov dát v existujúcich mobilných sieťach. Ericsson ju vydáva dvakrát ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona