V roku 2018 začne Poľsko výstavbu steny na hranici s Ukrajinou

NETKY.SK • 3 Január 2018, 06:00 • 2 min
V roku 2018 začne Poľsko výstavbu steny na hranici s Ukrajinou

VARŠAVA - Poľský prezident Duda podpísal zákon o boji proti africkému moru ošípaných; dokument má vytvoriť prekážku na hranici s Ukrajinou a Bieloruskom. O tom informujú ukrajinské médiá.

slovakia

left justify in out

Plot, presahujúci tisíc kilometrov bude zriadený pozdĺž vysokorýchlostných diaľníc v bezprostrednej blízkosti hraníc. Náklady na výstavbu steny dlhšej viac ako 1000 km dosiahnu 130 miliónov zlotých (viac 35 miliónov eur). Plot budú stavať počas rokov 2018-2021. Infrmuje NTV.ru.

 

Ešte v roku 2016 roku vodca sociálno-politického hnutia Poľska, Ruch Narodowy, Silvester Khrushch vyhlásil, že jeho krajina by mala postaviť plot na hranici s Ukrajinou, aby sa zabránilo ľudskej tragédii, čo môže viesť k prílivu nelegálnych migrantov.

 

Je potrebné poznamenať, že štátna služba Ukrajiny o otázkach bezpečnosti potravín a ochrany spotrebiteľa 30. augusta získala pozitívny výsledok z výskumu afrického moru ošípaných v Kyjevskom regióne. Okrem toho, na jar Bielorusko zakázalo dovoz ukrajinského bravčového mäsa. Predtým dovoz mäsa s Ukrajiny zakázali, Donecká národná republika, Arménsko a Rumunsko. V novembri, zamestnanci pohraničnej stráže FSB Ruska, pre región Bryansk, zabránili prenosu cez hranice a zabavili viac ako 800 kg mäsa , nakazeného vírusom afrického moru ošípaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies