V roku 2017 bola v Bratislave najväčšia priemerná ponuka novostavieb

NETKY.SK • 9 Január 2018, 08:47 • 2 min
V roku 2017 bola v Bratislave najväčšia priemerná ponuka novostavieb

BRATISLAVA - Rok 2017 bol síce rokom s najväčšou priemernou ponukou novostavieb v Bratislave, no už druhý kvartál po sebe vidno jej značný pokles.

slovakia

left justify in out

Znížila sa pod 4000 bytov. "Pokiaľ by sa v blízkej budúcnosti dostala pod 3000 bytov, dá sa očakávať ďalšia vlna zvyšovania cien bývania, keďže dopyt v najbližších dvoch rokoch s veľkou pravdepodobnosťou ostane rovnako silný," konštatoval hlavný analytik konzultačnej spoločnosti Bencont Investments Matúš Jančura. V budúcnosti však neočakáva výrazné zvýšenie cien novostavieb.

 

Podľa Bencont Investments v poslednom štvrťroku 2017 ponúkalo byty na predaj v hlavnom meste 126 realitných projektov novostavieb. Ponuku oproti tretiemu kvartálu rozšírilo 7 nových projektov alebo ich ďalšie fázy, ktoré priniesli 541 bytov. "Polovicu z tohto prílevu tvoril projekt Slnečnice - Mesto s ďalšou etapou. Celková ponuka voľných bytov poklesla medzikvartálne na 3952 bytov," informovala.

 

Aj napriek poklesu koncom roka označila konzultačná spoločnosť rok 2017 za najsilnejší v ponuke bytov, keď bolo v priemere na trhu 4535 bytov každý štvrťrok. Uplynulý rok sa predalo v novostavbách 5020 bytov, čo je denne 13,75 bytu. Ponuka voľných bytov sa držala v priemere na 4500 bytoch. To podľa nej znamená, že pri zachovanom dopyte by uspokojila trh na najbližší rok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies