V roku 2013 poputujú eurofondy na diaľnice, koľajnice či nákup vlakov

NETKY.SK • 2 Január 2013, 08:45 • 2 min
V roku 2013 poputujú eurofondy na diaľnice, koľajnice či nákup vlakov

V roku 2013 poputujú eurofondy na diaľnice, koľajnice či nákup vlakov - Slovensko Peniaze z európskych fondov by mali v tomto roku putovať na výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest, ale aj na modernizáciu koľají či na nákup nových vagónov. Podľa ministerst

slovakia

left justify in out

imgPeniaze z európskych fondov by mali v tomto roku putovať na výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest, ale aj na modernizáciu koľají či na nákup nových vagónov. Podľa ministerstva dopravy čaká v roku 2013 eurofondy v Operačnom programe Doprava (OPD) kľúčové obdobie.
      Naplánované je napríklad ukončenie modernizácie železničnej trate v úseku z Nového Mesta nad Váhom po Zlatovce ale aj pokračovanie prác na modernizovaných úsekoch z Beluše po Púchov či zo Zlatoviec po Trenčiansku Teplú.
      V prípade výstavby diaľnic a rýchlostných ciest rezort dopravy odhaduje začiatok výstavby úsekov na diaľnici D1, a to z Hubovej po Ivachnovú a z Lietavskej Lúčky cez Višňové po Dubnú Skalu. Ale aj na diaľnici D3 zo Svrčinovca po Skalité, či na rýchloceste R2 úseky zo Zvolena po Pstrušu, zo Pstruše po Kriváň a z Ruskoviec po Pravotice.
      "Predpokladá sa začiatok realizácie projektov intermodálnych terminálov v Bratislave, Košiciach a Leopoldove," doplnil ďalej hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Keďže tieto projekty budú podľa jeho slov súťažené podľa takzvaného žltého FIDICu, zhotovitelia ich budú v roku 2013 doprojektovávať a získavať na ne stavebné povolenia.
      V roku 2013 je zároveň naplánované ukončenie projektu obnovy vozového parku osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko. V rámci neho postupne od roku 2010 na slovenské trate pribudne spolu 32 nových vlakov určených pre prímestskú a regionálnu dopravu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies