V roku 2012 ochorelo v EÚ na rakovinu 2,8 milióna ľudí

NETKY.SK • 4 Február 2014, 13:41 • 2 min
V roku 2012 ochorelo v EÚ na rakovinu 2,8 milióna ľudí

BRUSEL - V roku 2012 ochorelo na rakovinu v Európskej únii asi 2,8 milióna ľudí, pričom muži a ženy predstavujú presnú polovicu.

slovakia

left justify in out

Vo svoje správe pri príležitosti Svetového dňa rakoviny to v utorok uviedla Európska komisia (EK). V tom istom roku podľa nej podľahlo tejto chorobe 707 000 mužov a 555 000 žien. Napriek značnému pokroku v prevencii a včasnej liečbe rakoviny zostáva toto ochorenie jednou z najvážnejších zdravotných hrozieb súčasnosti, konštatuje EK. Rakovina je podľa nej druhou najčastejšou príčinou smrti v EÚ a z dôvodu starnutia európskej populácie sa očakáva, že sa časom posunie na prvé miesto.

Za posledných sedem rokov EÚ investovala do výskumu rakoviny a jej liečby vyše 1,4 miliardy eur, čo je asi 200 000 ročne. Vyše polovica týchto financií ide na spoločné výskumné projekty zamerané na nové spôsoby boja proti rakovine a na pomoc chorým. Pri vývoji nových liekov spolupracuje EÚ aj s farmaceutickým priemyslom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies