V rokovaniach s Iránom je dohoda na dosah ruky, tvrdí Mogheriniová

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 11:10 • 2 min
V rokovaniach s Iránom je dohoda na dosah ruky, tvrdí Mogheriniová

RIGA - V rokovaniach o iránskom jadrovom programe máme na dosah ruky dobrú dohodu, vyjadrila sa dnes šéfka zahraničnej diplomacie Európskej únie Federica Mogheriniová.

slovakia

left justify in out

Povedala to na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ v lotyšskej metropole Riga s tým, že urobí všetko pre to, aby sa rokovania o nukleárnom programe Iránu skončili pozitívne.

 

"Verím, že dobrá dohoda je na dosah ruky. A tiež som presvedčená, že nebude nijaká dohoda, ak by to nemala byť dobrá dohoda. A to je to, čo musíme povedať všetkým našim priateľom a partnerom," citovala Mogheriniovú agentúra Reuters. Podľa nej očividne narážala na kritiku, ktorú na adresu pripravovanej jadrovej dohody s Iránom vyslovil izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mogheriniová zdôraznila, že posledné kroky jadrových rokovaní budú zahŕňať viac politickej vôle než technického vyjednávania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies