V rodisku Alexandra Dubčeka v Uhrovci si pripomenú 95. výročie jeho narodenia

NETKY.SK • 15 November 2016, 13:26 • 2 min
V rodisku Alexandra Dubčeka v Uhrovci si pripomenú 95. výročie jeho narodenia

UHROVEC - V Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) si pripomenú 95. výročie politika a hlavnej osobnosti Pražskej jari Alexandra Dubčeka. Rodisko Dubčeka i Ľudovíta Štúra pripravilo v spolupráci s partnermi pri tejto príležitosti spomienkové podujatie, ktorého súčasťou budú 25. a 26. novembra dva bloky odborných seminárov, kultúrny program či premietanie dokumentov.

slovakia

left justify in out

Program spomienky na 95. výročie politika otvorí 26. novembra slávnostné zhromaždenie pri Rodnom dome Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka, počas ktorého sa uskutoční slávnostný akt kladenia vencov, príhovory a prehliadka pamätnej izby Dubčeka. Program doplní hudobné a folklórne vystúpenie.

 

Spomienka bude pokračovať kultúrno-spoločenským programom o 15.30 h, v rámci neho sa verejnosť bude môcť zúčastniť na vernisáži výstavy pod názvom Alexander Dubček, významná osobnosť moderných dejín Slovenska a európskej politiky, či pozrieť si filmové dokumenty o živote štátnika, tiež vystúpenie folklórnych a hudobných skupín. Po ňom bude nasledovať slávnostná recepcia.

 

Ako sprievodné podujatia pripravili organizátori odborný seminár pre mládež pod názvom Alexander Dubček, politik s ľudskou tvárou a naša doba, ktorý bude 25. novembra, a na 26. novembra vedecko-výskumný seminár Alexander Dubček, významná osobnosť moderných dejín Slovenska a európskej politiky.

 

Spomienkové podujatie sa bude konať pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica a slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Na jeho príprave a realizácii sa okrem obce Uhrovec podieľa Trenčiansky samosprávny kraj, Fond na podporu umenia, nezisková organizácia Ľudovíta Štúra, Ústav politických vied Slovenskej akadémie vied, Spoločnosť Alexandra Dubčeka, Trenčianske múzeum v Trenčíne, Matica slovenská a Trenčianska univerzita A. Dubčeka v Trenčíne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona