V Riu zostane po OH a PH 3,6 milióna ton uhlíka

NETKY.SK • 31 Október 2014, 15:18 • 2 min
V Riu zostane po OH a PH 3,6 milióna ton uhlíka

RIO DE JANEIRO - Olympijské a paralympijské hry 2016 v Riu de Janeiro zaťažia životné prostredie uhlíkovou stopou s hmotnosťou 3,6 milióna ton.

slovakia

left justify in out

 Vyplýva to z predpovede v správe, ktorú zverejnili v piatok spolu s návrhmi, ako zásah kompenzovať. Dva milióny ton si hostitelia odpíšu technologickými inováciami, za ktoré je zodpovedná spoločnosť Dow ako oficiálny partner podujatia. O zvyšných 1,6 milióna sa musia postarať štát a samospráva.

 

Spoliehajú sa pri tom najmä na programy obnovy dažďového pralesa a výsadbu stromov. "Naším primárnym cieľom je minimalizovať produkciu skleníkových plynov, aby bola uhlíková stopa podujatia čo najnižšia. V budúcnosti by z toho mohla profitovať celá brazílska ekonomika," uviedla podľa insidethegames.biz riaditeľka OH 2016 pre udržateľný rozvoj, dostupnosť a dedičstvo Tania Bragová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies