V Riu sa rozhodujú, či bude oheň na dvoch miestach

NETKY.SK • 28 Február 2015, 10:29 • 2 min
V Riu sa rozhodujú, či bude oheň na dvoch miestach

RIO DE JANEIRO - Jednou z najviac utajovaných odpovedí na otázky v súvislosti s organizáciou olympijských hier je tá o poslednom členovi štafety s olympijským ohňom.

slovakia

left justify in out

V brazílskom Riu de Janeiro, ktoré bude hostiteľom olympijských hier v roku 2016, sa momentálne vynára aj otázka o počte miest, kde sa rozhorí najznámejší olympijský symbol. Brazílčania totiž zvažujú že počas trvania Hier budú mať oheň na dvoch rozličných miestach. "Nič ešte v tejto veci nie je rozhodnuté. Musíme túto otázku otvoriť," uviedol šéf organizačného výboru Carlos Nuzman.


Ak sa bude postupovať podľa vopred určeného plánu, čaša s olympijským ohňom bude umiestnená na legendárnom futbalovom štadióne Maracana, ktorý bol vlani dejiskom finále majstrovstiev sveta medzi Nemeckom a Argtentínom. Počas OH 2016 by mala byť miestom otváracieho a záverečného ceremoniálu. Predstavitelia Ria však uvažujú aj o tom, že druhý, akýsi symbolický oheň, by sa rozhorel na štadióne, kde sa budú konať súťaže atlétov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies