V Riu odhalili sochu na počesť slávneho brazílskeho futbalistu

NETKY.SK • 21 Február 2020, 13:53 • 2 min
V Riu odhalili sochu na počesť slávneho brazílskeho futbalistu

RIO DE JANEIRO - V múzeu brazílskeho futbalu v Riu de Janeiro predstavili sochu legendárneho Pelého. Tá reprezentuje slávny brazílsky tím, ktorý v roku 1970 v Mexiku získal titul majstra sveta.

slovakia

left justify in out

Zlatá éra 

Pre Brazíliu to bol v poradí už tretí titul, vďaka čomu získala do trvalého vlastníctva víťaznú trofej - Zlatú Niké. Na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnilo deväť hráčov spomenutého mužstva, no 79-ročný Pelé medzi hosťami pre zdravotné problémy chýbal.

 

 

Vyjadrenie futbalovej legendy
Pelého hovorca Pepito Fornos potvrdil, že vopred bolo dohodnuté, že sa jeden z najlepších futbalistov histórie na slávnosti nezúčastní. Pri príležitosti predstavenia sochy v životnej veľkosti však nahral krátky pozdrav, v ktorom porovnal predstavenú sochu so sebou samým. "Pokiaľ ide o krásu, socha je omnoho krajšia. Ďakujem Bohu za zdravie počas tejto slávnosti," povedal nekorunovaný kráľ futbalu.

 

 

Napriek viacerým chorobám žije aktívne
Pelého v týchto dňoch trápia zdravotné problémy. Vlani ho hospitalizovali pre ťažkú infekciu močových ciest. Postretli ho taktiež problémy s bedrom a momentálne si pri chôdzi pomáha krokovacím chodítkom pre seniorov. Počas niektorých nedávnych vystúpení sa dokonca ukázal na invalidnom vozíku. Napriek pokročilému veku má podľa vlastných slov stále dostatok aktivít, ktorým sa venuje a dementuje medializované informácie o tom, že nechce vychádzať z domu a upadol do depresie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fantasy Nepal (@fantasynepalofficial),

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies