V Riu de Janeiro sa začal slávny karneval!

NETKY.SK • 28 Február 2014, 16:19 • 2 min
V Riu de Janeiro sa začal slávny karneval!

RIO DE JANEIRO - Starosta brazílskeho Ria de Janeiro dnes otvoril známy karneval, ktorý sa označuje za najväčší večierok na planéte a bude posledným veľkým banketom Brazílie predtým, ako bude krajina hostiť tohtoročné Majstrovská sveta vo futbale.

slovakia

left justify in out

Starosta mesta Eduardo Paes, obklopený tanečníčkami, odovzdal za znenia bubnov symbolicky kľúče od mesta kráľovi Momovi, mýtickému vtipkárovi, ktorý riadi neviazanú zábavu počas karnevalu, informovala agentúra Associated Press.

Až do popolcovej stredy sa v uliciach Ria budú počas štyroch dní veseliť stovky tisíc ľudí na takmer 500 "blokových" večierkoch pod otvoreným nebom. Očakáva sa, že karneval priláka v sobotu do centra Ria vyše milióna ľudí.

Brazílske úrady predpokladajú, že karneval pritiahne do Ria de Janeiro najmenej 918.000 turistov, ktorí prispejú do miestnej ekonomiky vyše 730 miliónmi dolárov (takmer 530 miliónmi eur).

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies