V Ríme vyrastie najväčší chrám mormónov v Európe

NETKY.SK • 12 September 2014, 07:58 • 2 min
V Ríme vyrastie najväčší chrám mormónov v Európe

RÍM - Najväčší európsky chrám Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní, známejšej pod označením mormóni, vyrastie na severe talianskej metropoly Rím. Informáciu prinieslo vo štvrtok internetové vydanie denníka La Repubblica.

slovakia

left justify in out

V okolí snehobielej budovy budú umiestnené aj knižnica, nákupné stredisko a ubytovacie zariadenie. Kostol cirkvi, ktorá vznikla v roku 1830 v USA, slávnostne otvoria na budúci rok, keď uplynie polstoročie prítomnosti mormónov na talianskom území. Spomínaná cirkev je od roku 2006 registrovaná aj na Slovensku, kde má údajne stovky členov.
      

Kardinál Elio Sgreccia však označil za "nebezpečnú" vzdialenosť okolo 18 kilometrov, ktorá oddelí chrám mormónov od Baziliky sv. Petra v centre katolicizmu. V Ríme stojí od roku 1995 aj najväčšia európska mešita, ktorú navštevuje takmer 40.000 moslimov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies