V Ríme sa začal súd s desiatkami politikov i podnikateľov

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:04 • 2 min
V Ríme sa začal súd s desiatkami politikov i podnikateľov

RÍM - V Ríme sa začal dnes jeden z najväčších súdnych procesov s údajnými členmi talianskeho organizovaného zločinu. Skupina 46 regionálnych politikov, podnikateľov a sprostredkovateľov čelí obvineniam z korupcie a zastrašovania. Podľa prokuratúry mala sieť spreneveriť milióny eur z verejných zdrojov, informovala stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Vodcom skupiny je Massimo Carminati, ktorého budú vypočúvať prostredníctvom telemostu priamo z väzenia. Aktivity siete mali prekvitať počas mandátu bývalého starostu Ríma Gianniho Alemanna. Gangstri v súčinnosti s miestnymi politikmi údajne odčerpali fondy určené na sociálnu pomoc pre migrantov, ako aj na komunálne služby v Ríme a okolitom regióne Lazio.

 

V procese, ktorý by mal trvať do leta budúceho roka, figurujú politici stredoľavicového a stredopravicového spektra. Niekoľko obvinených pôsobilo v zakázanej krajne pravicovej skupine NAR, ktorá bola zapletená do bombového útoku v Bologni z roku 1980 s bilanciou 85 mŕtvych.

 

Podľa agentúry AP Carminatiho advokát médiám odkázal, že korupcia je v každom meste a "krajina je morálne prehnitá".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies