V Ríme pocítia zrejme výraznejší nedostatok pitnej vody

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 15:21 • 2 min
V Ríme pocítia zrejme výraznejší nedostatok pitnej vody

RÍM - Už čoskoro možno v talianskom hlavnom meste rátať s problémami pri zásobovaní pitnou vodou. V Ríme pre sucho spôsobené pretrvávajúcimi horúčavami a nedostatkom zrážok zaviedli ďalšie obmedzenia používania vody.

slovakia

left justify in out

Úrady v administratívnom regióne Lazio v centrálnej časti krajiny zakázali spoločnosti Acea, ktorá zásobuje hlavné mesto vodou, aby ju po 28. júli odčerpávala z prírodného rezervoáru, ktorým je jazero Bracciano. Dôvodom je priveľký pokles hladiny Lago di Bracciano.

 

Spoločnosť Acea proti tomu ostro protestovala a upozornila, že sa to prejaví v narušení plynulosti zásobovania Rimanov pitnou vodou. Možno očakávať, že od sklonku júla bude zásobovanie viacerých štvrtí Večného mesta pitnou vodou na niekoľko hodín/denne prerušené. Opatrenie pocíti na vlastnej koži asi 1,5 milióna ľudí.

 

Vedenie Ríma už opakovane obmedzilo využívanie vody v súvislosti s mimoriadnym sucbom v oblasti.

Prognózy meteorológov nedávajú priveľa dôvodov na optimizmus. Intenzívnejšie zrážky totiž v dohľadnom čase nepredpokladajú a pre viacero talianskych miest avizujú teploty, ktoré môžu presiahnuť hoci hranicu 40 stupňov Celzia.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies