V Rimavskej Sobote chcú stavať väznicu s kapacitou do 800 väzňov

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 11:06 • 2 min
V Rimavskej Sobote chcú stavať väznicu s kapacitou do 800 väzňov

RIMAVSKÁ SOBOTA – V Rimavskej Sobote by mohlo byť nové väzenské zariadenie s kapacitou do osemsto väznených osôb. Ako pre SITA potvrdila hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová, v súlade s decembrovým uznesením vlády sa začala príprava na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti tejto stavby.

slovakia

left justify in out

"Stavba sa má realizovať v areáli súčasnej väznice – otvoreného oddelenia v časti Rimavskej Soboty - Sabová,“ spresnila hovorkyňa. Podľa jej slov by malo ísť o výstavbu formou verejno-súkromného partnerstva.

 

Ako hovorkyňa ďalej uviedla, podľa predbežných úvah by mal byť nový ústav profilovaný ako ústav na výkon väzby a ústav na výkon trestu odňatia slobody, s predpokladanou kapacitou do 800 väznených osôb. Nepočítajú však s tým, že by iné zariadenie zatvorili. „Vzhľadom na aktuálnu naplnenosť väzenských zariadení sa v súčasnom období nepredpokladá zatvorenie žiadneho ústavu, či už na výkon väzby alebo na výkon trestu odňatia slobody,“ vysvetlila. 

 

Rezort ešte vlani zisťoval na radnici územnoplánovacie informácie. „Mestský úrad - odbor rozvoja mesta - zaslal požadované informácie so záverom, že výstavba nového objektu výkonu väzby a výkonu trestu odňatia slobody nie je v rozpore s funkciou využitia územia,“ priblížila Donevová. 

 

Podľa jej slov po dopracovaní podmienok a komplexného posúdenia výstavby zainteresovanými odbornými útvarmi generálneho riaditeľstva zboru bude spracovaný lokalitný program (interný investičný zámer) ako podklad pre spracovanie projektovej štúdie. "Aktuálne prebieha príprava východiskových podkladov a lokalitného programu ako základných dokumentov na zadanie spracovania projektovej štúdie a následnej štúdie uskutočniteľnosti stavby," informovala hovorkyňa ministerstva. Ako podotkla, termín začatia výstavby závisí od zabezpečenia postupu prípravy výstavby, ktorý je podmienený rozhodnutím vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies