V Rimavskej Sobote chcú postaviť závod za 1,2 milióna

NETKY.SK • 12 December 2016, 14:26 • 2 min
V Rimavskej Sobote chcú postaviť závod za 1,2 milióna

BRATISLAVA - V Rimavskej Sobote zrejme vyrastie nový závod. Plánuje ho postaviť spoločnosť Hyca.

slovakia

left justify in out

Do výstavby novej fabriky na výrobu valníkov a kontajnerov chce investovať 1,2 milióna eur. Vďaka tejto investícii by malo vzniknúť 20 nových pracovných miest. Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, investor už požiadal štát o poskytnutie pomoci vo výške 660 tisíc eur. Z toho 420 tisíc eur bude štátna pomoc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok a zvyšok vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta.

 

"Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci," uviedlo ministerstvo v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci.

 

Firma Hyca vo svojej prevádzke v Pezinku v minulom roku zamestnávala 25 pracovníkov a dosiahla obrat 6,6 milióna eur. V predchádzajúcom účtovnom období zamestnávala 22 zamestnancov a dosiahla obrat 4,6 milióna eur. V novom rimavskosobotskom závode plánuje ročne vyrobiť 125 kusov návesov. Dosiahnutie plnej výrobnej kapacity je naplánované na rok 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona